Dagje uit in Eindhoven? 7 beste tips voor een geslaagd dagje uit

Reacties zijn gesloten

1. Eten

Als je lekker wilt eten ben je in Eindhoven aan het goede address. Van luxe culinaire hoogstand tot lekker anti-kater eten, er is voor ieder wat wils.
Een leuke plek om de hele dag door te kunnen ontbijten (Slogan: Breakfast All Day) is Meneer de boer aan de Keizersgracht 20. Een sfeervolle ruimte met lekker eten.

Voor het avondeten is Radio Royaal Ketelhuisplein 10 een hele goede tip zowel vanwege het heerlijke eten als de geweldige locatie. Radio Royaal is de nieuwe bestemming van wat voorheen een energiehuis was van Philips. De keuken serveert Frans-Duits eten in een ruimte van 300m2 industrieel design met terugkerende kenmerken van het oude energiehuis.

2. Musea

Het Van Abbemusem aan de Bilderdijklaan 10 is een museum voor moderne kunst. De collectie bestaat vandaag de dag uit ruim 2700 kunstwerken met o.a werk van Pablo Picasso en Wassily Kandinsky & is tevens in het bezit van de grootste collectie kunstwerken wereldwijds van de Rus El Lissitzky 1

Een ander mooi museum is de eerste gloeilampenfabriek van Philips. De tentoonstelling laat zien hoe eind 19de eeuw kooldraadlampen werden gemaakt. Het hele process kan in dit museum in detail worden gevolgd. 2

3. Architectuur

Ook voor architectuur kun je in Eindhoven terecht. Het in 1966 geopende gebouw doet vandaag de dag dienst als congres- en evenementencentrum.

Leuk weetje: De koepel wordt door 169 kilometer spankabel op zijn plaats gehouden

4. Natuur

De Groote Heide

Natuurpark de Groote Heide is een prachtig natuurpark nabij Eindhoven waar je als natuurliefhebber zeker naartoe moet gaan voor een stevige wandeling.

TIP: De struikheide begint te bloeien in Augustus!

5. Nightlife

Heerlijke cocktails drink je bij The Little One Speakeasy Bar, aan de Jan van Lieshoutstraat 26. Let wel op dat je er niet voorbij loopt want het is een klein barretje maar zeker de moeite waard om aan het begin van de avond een lekker drankje te doen.

Voor later op de avond is café Wilhelmina, Wilhelminaplein 6 een leuke stek om de avond af te sluiten. Regelmatig live muziek aanwezig, dit maakt het cafe onder locals zeer populair.

6. Shopping

Ook met winkelen kun je in Eindhoven je hart luchten. Shop de laatste mode in een van de vele moderne modezaken zoals bijvoorbeeld:

  • Sissy Boy Flagship Store
  • StudioRUIG of
  • Magda Boutique

7. Wonen

Eindhoven kent verscheidene mooie plekken om te wonen geschikt voor zowel koop als huur. Een mooi gedeelte van de stad is bijvoorbeeld Strijp-S. Een gedeelte waar zowel expats als regionale woningzoekenden graag een huur loft of appartement bestrijken. De wijk is gebouwd op het fundament van Philips waar diverse industriële kenmerken intact zijn gebleven.

Voor de klassieke woningen is Oud-Stratum een leuke plek met zijn vele jaren 30 woningen. Een locatie waar jong en oud is gemengd wat het een leuke dynamische mengelmoes maakt van cultuur & leeftijd. 3

Van plan om te verhuizen naar Eindhoven? Met Strang verhuizingen ben je verzekerd van een stressvrije verhuizing naar deze prachtige stad. Klik hier voor meer informatie

BRONNEN:

  1. nl.wikipedia.org/wiki/Van_Abbemuseum
  2. nl.wikipedia.org/wiki/Philips_Museum
  3. https://blog.goethvastgoed.nl/artikelen/de-meest-favoriete-woonwijken-van-eindhoven-waar-strijk-jij-neer/