Brexit nadert: hoe gaat een internationale verhuizer daar mee om?

Hoe pak je het aan als je als verhuizer grotendeels afhankelijk bent van verhuizingen van en naar de UK na de Brexit? Toen de bevolking in de UK voor de Brexit stemde sloeg dat in als een bom bij Internationaal verhuisbedrijf Henneken. Maar wat in eerste instantie als een bedreiging wordt gezien slaat al snel om in een kans.

Import- & exportzaken

Grootste probleem zit hem in de import & export:

  • Langere wachtrijen bij Douane
  • Extra documentatie

Deze aspecten wilde we dan ook zo snel mogelijk tackelen. De manier om dit te doen was om zelf expediteur te worden. Om tegen te gaan dat bijvoorbeeld op het allerlaatste moment zo’n 35.000 Nederlandse bedrijven hun douane formaliteiten gaan regelen.. Dit zou kunnen zorgen voor enorme chaos en dit willen we graag voor zijn. Daarom wilden we zoeken of het mogelijk zou zijn om zelf de douaneformaliteiten te regelen. Om dit te kunnen doen moesten we expediteur worden en voor dit proces hebben wij de tijd genomen. Je zit namelijk bijvoorbeeld met:

  • Transit-vergunningen
  • Opleiden van medewerkers
  • Uitbreiden van zakelijke assets zoals aangifte software & ondersteuning

Toekomst na Brexit

De komst van de Brexit zal sommige verhuizers doen besluiten om niet meer op Engeland te focussen. Ja de Brexit kan dus ook nieuwe deuren openen voor ondernemers. Verhuizen naar Engeland wordt een specialisme. Bovendien zullen we andere werkzaamheden moeten gaan verrichten als expediteur, ons diensten pakket wordt breder. We zullen ook op b2b meer gaan samenwerken met verhuizers, ook met Engelse verhuizers.

Gaat de Brexit jou ook raken?

Importeer of exporteer je van/naar Engeland? Dan is het handig om jezelf goed te informeren zodat je je kan voorbereiden op de komst van de Brexit en wat dat voor jou kan betekenen.

Handige links: