Gastblog: Ik ben verhuist vanwege de eikenprocessie rups

Door Sanne:

In 2014 zijn ik en mijn man met 2 kinderen verhuist naar omgeving Tilburg, een stukje buiten de stad. We hebben het in deze stad geweldig naar ons zin en voelen ons al snel thuis. In die zomer van 2014 hebben we al wel wat last van de eikenprocessierups alleen is dat nog niet dusdanig vervelend om maatregelen te nemen.

Toegenomen overlast

Vanaf 2017 begonnen de rupsen wel echt een probleem te worden.  Constante jeuk, rode plekken en pijnlijke bultjes waren aan de orde van de dag. Bij mij en mijn dochter kregen wij op den duur ook klachten aan de ogen & de luchtwegen.
Alle deuren en ramen sluiten was niet genoeg om aan de overlast te ontkomen. En even in de tuin zitten was sowieso nog nauwelijks mogelijk. In de warme zomer van 2018 werd het met een verdriedubbeling van het aantal rupsen echt onmogelijk om nog normaal te leven in ons huis en hebben we helaas moeten besluiten om het prachtige Tilburg te verlaten.

Nieuwe stad

Aangezien de eikenprocessierups een probleem is wat niet heel makkelijk te bestrijden is hebben we moeten kiezen om te verhuizen naar Eindhoven. (5 redenen om naar Eindhoven te verhuizen) Naar een plek waar relatief weinig eiken staan hebben we ons gesetteld en we raden iedereen aan die op het punt staat te verhuizen dit mee te nemen in de overweging. Als je veel last hebt van de eikenprocessierups dan raad ik je aan plekken te vermeiden waar veel eiken voorkomen.
Het schijnt een nog altijd groeiend probleem te zijn in Nederland, de eikenprocessie rups en voordat ons land genoeg diversiteit aan bomen kent gaat dit probleem alleen maar erger worden in de toekomst.
We zijn ondertussen gelukkig in Eindhoven en hopen grotendeels van de rups af te zijn, een ogenlijk onschuldig beestje wat je uit je huis kan drijven.

 

Verhuizer:

www.strang.nl